Renovatie en uitbreiding van woning V-B

Opdracht:
Deze woning beantwoordt niet aan de eisen van de nieuwe eigenaars. Er ontbreekt een bureauruimte, badkamer en keuken zijn gedateerd en de materialen mogen hedendaagser. De opdracht luidt: uitbreiden van de woning om een open keuken mogelijk te maken, bureauruimte met uitzicht op de straat en de tuin meer betrekken in de woning. Deze opdracht wordt uitgevoerd i.s.m AHA! architecten uit Edegem.

Status:
De woning is opgemeten. Binnenkort starten we aan de voorontwerpen. De enthousiaste klanten hebben alvast enkele schetsen aan ons bezorgd. Het zal een inspirerend ontwerp- en bouwproces worden.

Er wordt volop aan het ontwerp gewerkt. Aha! architecten heeft het volume bepaald en zorgde voor de 3D-visualisatie. Er vond tijdens het ontwerpproces een overlegmoment plaats waarop de organisatie van het interieur afgestemd werd met het volume. Door de positie van het volume blijft er een rechtstreekse ingang mogelijk tussen garage en tuin. Via 3 gevels van het nieuwe volume kan het zonlicht maximaal binnendringen. In het volume is er op het gelijkvloers plaats voor een keuken, eetkamer en speelhoek. Het bureau bevindt zich aan de straatzijde. De zithoek wordt de verbinding tussen bureau en speelhoek. Op de eerste verdieping wordt het nieuwe volume benut als master bedroom met aansluitend een badkamer. Van zodra het ontwerp gefinaliseerd wordt, kan de omgevingsvergunning klaargemaakt worden.

<< Terug naar het portfolio overzicht
Bekijk het volgende portfolio item >>